Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload EdgeLa Voix Humaine / L'heure Espagnole

Twee vrouwen hunkeren naar liefde. De ene wil haar minnaar terug, de andere gaat vreemd. Toneelstukken met sensuele of sociale onderwerpen waren in het begin van de twintigste eeuw in de mode. Ook bij de belangrijkste Franse componisten van die tijd. Francis Poulenc en Maurice Ravel zetten twee beroemde stukken op muziek.
In de eenakter La voix humaine van Jean Cocteau belt een vrouw met haar ex-minnaar. Hem loslaten kan ze niet. Ze vleit, wanhoopt en chanteert in de hoop dat hij de telefoonverbinding niet verbreekt. Met orkestkleuren en zangstijl geeft Poulenc de kracht van Cocteau’s tekst weer. Van het ongeduldige wachten op een antwoord van de man, via de gelukzalige herinneringen tot aan het desolate einde.
Tijd met je minnaar doorbrengen, betekent een ‘Spaans uurtje’ in de volksmond. In het komische toneelstuk L’heure espagnole van Franc-Nohain draait het om die uurtjes. We zijn op bezoek bij een klokkenmakers-echtpaar. Torquemada is een wat suffe echtgenoot, Concepción een vurige Spaanse. Kunnen de geheime minnaars de honger van Concepción stillen? Ravel, zelf van Baskisch-Franse origine, laat in deze opera zijn fascinatie voor de Spaanse muziek en cultuur horen. Klanken roepen beelden op van tikkende klokken en Spaanse dansen.
Voor regisseur Béatrice Lachaussée vormen de eenakters twee zijden van dezelfde medaille. ‘In beide opera’s staat de emotionele ontwikkeling van een vrouw centraal. In het eerste stuk lijkt zij vooral slachtoffer te zijn. Concepción geniet van het leven, maar ook zij loopt tegen een muur van frustraties en onvervulde verlangens.’

Deze productie zal live worden gestreamd in diverse theaters vanuit de thuisbasis van Opera Zuid aan het Malpertuisplein in Maastricht. De livestreams worden uitgezonden op 14 en 17 november om 20:00 uur en op 22 november om 15:30 uur.
Inleidingsvideo: 10 minuten – online te bekijken voor bezoekers
La voix humaine: 45 minuten
Pauze: 20 minuten
L’heure espagnole: 45 minuten
Totaal tijd rond de 125 minuten.

Creatives
Muzikale leiding: Karel Deseure
Regie: Béatrice Lachaussée
Scenografie: Amber Vandenhoeck
Kostuums: Jorine van Beek
Lichtontwerp: Glen D’haenens
Orkest: philharmonie zuidnederland

Cast
Elle: Talar Dekrmanjian
Torquemada: Gilles Ragon
Concepción: Romie Estèves
Ramiro: Michael Wilmering
Don Iñigo Gomez: Alexandre DiakoffPostervoix_132464699068256312_big.jpg

Lengte
1:30

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen)

didi17novembernov 20:00