Sensitive The Movie

Omschrijving:
Een bijzondere filmavond met documentaire "Sensitive" in de bios én een informatiemarkt met (bijna) alles op het gebied van Hooggevoeligheid! Speciaal voor HSP-ers organiseert Bewust Bollenstreek deze avond in de Muze. Laat je informeren en inspireren! In samenwerking met professionals uit de Bollenstreek.

Programma
19.00-20.00u informatiemarkt met (bijna) alles op het gebied van Hooggevoeligheid
20.00-21.30u vertoning "Sensitive the Movie - the untold story about Sensitivity" in de filmzaal
21.30-22.30u informatiemarkt met (bijna) alles op het gebied van Hooggevoeligheid
22.30u sluiting


Over de film Sensitive

Sensitive the movie – the untold story about Sensitivity is een documentaire over hooggevoeligheid. Het doel van deze film is om het bewustzijn over hooggevoeligheid te vergroten. Zodat HSP (High Sensitive Person) en niet HSP elkaar beter begrijpen en er verder professioneel onderzoek gedaan kan worden naar deze eigenschap.

Hooggevoeligheid wordt vaak verward met verlegenheid en introversie. Hooggevoelige mensen die hun hooggevoeligheid nog niet goed beheersen worden soms "overgevoelig" genoemd, ze hebben vaak last van allerlei klachten zoals depressie of chronische vermoeidheid, omdat ze overprikkeld raken. In Sensitive the movie wordt gesproken over de voordelen en nadelen waar HSP mee kunnen worstelen, zoals: gevoelens en emoties extra intens ervaren, overweldigd raken van prikkels zoals geluid/licht/stemmingen van anderen, over dingen diep nadenken, intens genieten van liefde, plezier, schoonheid en natuur, ‘raar’ gevonden worden. HSPers zijn vaak creatief en vinden zingeving in werk belangrijk. Ze komen volledig tot hun recht als ze zelfstandig werken.

Hoogsensitiviteit is een aangeboren eigenschap; geen ziekte! Circa 20% van de bevolking is hoogsensitief, dat zijn 1,4 miljard mensen wereldwijd!

Over de informatiemarkt voor hooggevoeligheid

Voor en na de film kun je je uitgebreid laten informeren door o.a. onderstaande professionals uit onze eigen Bollenstreek, over wat zij kunnen bieden bij het (h)erkennen en anders omgaan met hooggevoeligheid. Maak van je kwetsbaarheid je kracht!

Artepp, Petra Turkenburg uit Hillegom: hooggevoeligheid & creativiteit
Compleat Coaching, Bianca Hermans uit Lisse: hooggevoeligheid & voeding
Geomassage, Nicolette Mittelmeijer uit Noordwijk: massage
Guus Zijlstra Coaching uit Sassenheim
Licht-op-Talent, Annette Damman uit Hillegom: coaching bij begaafdheid
LiefdeWerk, Angela Roelen uit Lisse: familieopstellingen over hooggevoeligheid
Meridiaan Voetreflex, Diana Siemerink-Buskens uit Noordwijk: voetreflextherapie
Praktijk Arma, Arma Schouten uit Katwijk: healing en reading
Praktijk Hornung, Marjon Hornung uit Noordwijk: homeopathie
Yoga by Esther, Esther Augustinus uit Noordwijk: met yoga / mindful walk


Meer over de film

De documentaire is gemaakt door Globaltouch Group (zij wonnen eerder een Emmy-award) samen met dr. Elaine Airon. Aron deed wetenschappelijk onderzoek naar hooggevoeligheid en schreef diverse boeken over het onderwerp vanuit een wetenschappelijke visie. Elaine Aron zegt dat vroeger, in de prehistorie de mens in kleine groepen leefde. Hooggevoeligheid was zeer nuttig en had een duidelijke functie: het hielp om te overleven. Hoog sensitieve personen zijn immers sterk in het observeren en het waarnemen van mogelijk naderend gevaar. Men wist vroeger goed wat elkaars kwaliteiten waren; ze werden volop benut. Ieder kon zo op zijn eigen wijze bijdragen aan het voorbestaan en overleven de groep als geheel. Nu is deze kennis over elkaars kwaliteiten en hooggevoeligheid vaak ‘vergeten’: circa 80% van de bevolking weet niet wat hoogsensitiviteit inhoudt.

Voor de film zijn 40 interviews met mensen van over de hele wereld gehouden, waaronder: ouders/partners/vrienden/collega's van HSPers en zangeres Alanis Morissette.

Verder zijn er wetenschappers geïnterviewd, zoals:

Dr. Jay Belsky, expert op het gebied van kinderpsychologie. Hij deed onderzoek naar hooggevoelige kinderen.
Prof. Maike Andresen, Universiteit van Bamberg (Duitsland). Over onderzoek naar HSP en gedrag in organisaties.
Dr Stephen Suomi, ‘National Institute of Health Animal Center’ in Maryland (US), studie van zeer gevoelige resusapen.
Dr. Michael Pluess, ontwikkelingspsycholoog, over ‘differentiële gevoeligheid’: mate van beïnvloeding door de omgeving.
Dr. Arthur Aron (de man van Elaine Aron) over de eerste MRI studie van de hersenen van hoogsensitieve personen


Bewust Bollenstreek heeft als missie het bevorderen van een bewuste samenleving in de Bollenstreek. Daarom haalt zij graag deze film naar de Bollenstreek!

Cast & Crew

Regie  
Genre   
Lengte    01:30
Jaartal    2018
Bioscoop    26 nov 2018
Kijkwijzer   


Reserveren

Ticket:
-
+
à € 12,50
mv5boda4ntc0yzytnzq5nc00mdi1ltkyogytndg3mwq5ztu5ztvmxkeyxkfqcgdeqxvymtq0mzmwnq_v1_ux182_cr00182268_al__131876957754315008_bigjpg

  • sensitive_131877199163710593_bigjpg
Bezig met laden