Haringrock 'Behind the Scenes'

Het begon dertig jaar geleden met een klein groepje muzikanten dat een optreedplek wilde regelen voor hun bands.
Een aantal biertjes later is Haringrock geboren.
Een aantal decennia later is Haringrock uitgegroeid tot een festival van formaat en weet men niet alleen lokaal maar ook nationaal en zelfs internationaal de aandacht te trekken.

Met hetzelfde enthousiasme als in die beginjaren, maar met een organisatie die staat als een huis en die helemaal draait op vrijwilligers is het festival volwassen geworden.

Maar wat komt er allemaal bij kijken om jaarlijks dit festival plaats te laten vinden?
Wie zijn die mensen achter Haringrock?
Waar doen ze het voor?
Welke goede doelen zijn al door Haringrock ondersteund? En wat zeggen die erover?
En hoe krijg je anno 2019 een begroting sluitend zonder entreegelden te hoeven vragen?
Het is bijna niet te filmen wat er elk jaar allemaal bij komt kijken.

Toch wel....
Want een jaar lang krijgen de mannen en vrouwen van Haringrock een filmcrew achter zich aan die hen volgt bij alle processen.

Bij de vergaderingen, de sponsorgesprekken, interne discussies, gesprekken met gemeente en andere vergunningverlenende instanties, de muzikanten, de pers, de successen maar ook de tegenvallers komen allemaal aan bod.

Het zal allemaal vele uren film gaan opleveren, van waaruit uiteindelijk één documentaire ontstaat die een boeiend kijkje achter de schermen van een bijzonder festival geeft. Volgens betrokkenen ‘een geoliede machine die het uitstekend doet’.

De man die het hele proces tot aan Haringrock 2019 op een fraaie manier in beeld gaat brengen, is Katwijker Mats Groenenboom die met zijn bedrijf MEG Creations al meerdere jaren voor Haringrock actief is.
Maar ook Dennis Weening, Harry Vermeegen en Ivo Niehe hebben inmiddels hun medewerking toegezegd.

Hoe het er allemaal uit komt te zien, en welke rol deze coryfeeën in de documentaire zullen hebben, daarover laat men zich nog niet uit. Dat zal 22 september pas duidelijk worden.


poster4_131962487764872451_big.jpg

Lengte
1:30


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen)

zozo 22 septembersep 14:00 16:00 18:30 20:30